XV zimski aikido

S E M I N A R

Saša Obradović 5.dan, Shidoin


26 - 27. decembar 2015.
Ševina 16, Zemun

Na "15. zimskom aikido seminaru Aikikai Srbije" je prisustvovalo oko 60 učesnika iz svih klubova Aikikai Srbije, održan je 15 godina od osnivanja naše organizacije, januara 2001. i bio je posvećen tom značajnom jubileju.
Seminari ili embukaiji (aikido demonstracije) su decenijama održavani u decembru mesecu u znak sećanja na 14. decembar 1883. kada je rođen O sensei. Ovu tradiciju smo želeli da poštujemo i zbog toga je seminar u decembru, nova godina nije nikad bila povod!

 

1. Na seminaru su, iako je Hombu dođou spisak prosleđen još pre dva meseca, svečano promovisani novi Šidoini i Fukušidoini Aikikai Srbije. Organizacije priznate od Hombu dođoa imaju obavezu da odrede ko će nositi te važne titule u nacionalnom aikikaiju i dužne su da podatke o članovima Šidošakaija i ispitne komisije proslede u Tokio.

Hombu dođo ili Aikikai foundation je organizacija od koje dobijamo nakon položenog ispita za dan pojas Yudansha card (budo pasoš) i diplome za dan. Dojo-cho (Dođo-čo) Hombu dođoa je Waka sensei Mitsuteru Uešiba. Waka sensei je držao veliki seminar pre dva meseca u Sofiji, na samo 50 km od Srbije. Iako daleko, mi smo deo njih i aikikai Hombu dođo je u nama.

2. Fukušidoini i Šidoini koji su napustili prirodno više nemaju ove titule - njihovo mesto su zauzeli instruktori yudanshe koji su odoleli iskušenjima u godinama iza nas i do njih će ubuduće sedeti naredna generacija njima sličnih.

3. Novi je i upravni odbor naše probrane aikido zajednice.

4. Prolećni aikido seminar u Beogradu i ispit za dan pojaseve na njemu se više neće održavati. Taj događaj je prvenstveno imao za cilj da zbliži nas stare i članove od pre šest godina priključenih i nikad do kraja uključenih aikido klubova. Koga su ti seminari zbližili predhodnih godina, zbližili su!

5. Ispiti za dan pojaseve Aikikai Srbije održavaće se ubuduće dva puta godišnje: na zimskom seminaru u decembru i na letnjoj aikido školi krajem jula ili početkom avgusta meseca.

 

 

 

Novi Šidoin i Fukušidoin naše organizacije i dodela diploma za dan.

Igor Strahinić 4.dan Shidoin, Zemun 2015.
Ivan Tašić 3.dan Fukushidoin, Zemun 2015.
Mila Vuletić Sho dan, Zemun 2015.
Danijela Mileković Sho dan, Zemun 2015.
Željko Prović Sho dan, Zemun 2015.

 

 

 

Na ispitu za dan, u nedelju, više pojaseve su dobili:

S. Obradović, 27. 12. 2015, Zemun

2.dan

Nataša Sretenović

Sho dan

Bojan Bojanić, Miljana Dželetović, Ognjen Čonkić


2015. 15. zimski aikido seminar

26 - 27. decembar 2015 1080p HD
Saša Obradović 5. dan

YouTube >