XI zimski aikido

S E M I N A R

Saša Obradović 5.dan, Shidoin
Novak Jerkov 5.dan, Shidoin


24 - 25. decembar 2011.
Ševina 16, Zemun

Oni prvi utisci su možda i najvažiniji Iako je prošlo svega nekoliko sati od seminara ne mogu a da ne stavim na papir svoje lične utiske koje sam poneo.

Onaj tehnički deo želim da izostavim jer je sa seminara svako poneo onoliko koliko je mogao i koliko je želeo. Neke tehnike smo usavršavali, neke spoznavali, neke smo ozbiljnije „studirali“ , bilo je, dakle, za svakog po nešto pa ko voli nek izvoli.

Dovoljno je da se samo okrenemo oko sebe i imaćemo tužnu priliku da vidimo svet otuđenja i tuge. Počeli smo da se bavimo sobom i svojim životom pri čenu, želeli to da priznamo ili ne, vrlo često i ne primećujemo svet i ono još bitnije ljude oko nas. Uljuljani u sopstvene živote retko kada i retko ko od nas pokazuje spremnost da nešto podeli sa drugima, da bude istinski dobronameran i drag. Reči kao „hvala“, „samo izvolite“, „dozvolite da Vam pomognem“ i sl. ostaju samo kao sećanje na neko vreme kada smo shvatali da smo deo jedne zajednice i da smo kao takvi upućeni jedni na druge. Svako od nas predstavlja jedan važan delić i svaki taj delić ima svrhu.

Razlog zašto sam sve ovo rekao je upravo to osveženje koje aikido i ovakvi događaji nose sa sobom. Protekla dva dana su sve vreme zračila pripadanjem i zajedništvom. Dođo je bio mesto gde smo se svi jedni drugima osmehivali i bili spremni da pomognemo. Svako od nas je imao prilike da se oseti delom zajednice i da oseti pripadnost. Bez obzira na sve naše različitosti (socijalne, generacijske, obrazovne) ovo je bilo mesto gde smo svi u stvari deo jedne velike zajednice dobrih ljudi. Svako od nas je bio delić podjednako značajan onom drugom deliću.


(kyu ispit u subotu)

U ovaj seminar sam uneo jedan deo sebe, a za uzvrat sam dobio jednu ogromnu pozitivnu energiju svih onih koji su u njemu učestvovali. Lepo je biti deo zajednice kojoj daješ i od koje dobijaš. Lično bih voleo da ovo ponesemo i u svoj svakodnevni život i svakodnevne obaveze. Iz tog razloga sebe smatram izuzetno privilegovanim što sam bio deo jednog jako prijatnog iskustva.

Vlade Satarić, 2.dan

Seminaru je prisustvovalo 92 učesnika iz tradicionalno prisutnih aikido klubova na seminarima Aikikai Srbije. Odvojeni deo treninga bio je posvećen treningu za decu.

 

Na ispitu za dan u nedelju, više pojaseve su dobili:

 

S. Obradović, 25. decembar 2011, Zemun

3.dan

Aleksandar Punoš, Milan Bošković

Sho dan

Mihajlo Kulić, Dominik Hršak, Dušan Bajagić, Stevan Đorđević, Aleksandar Jovanović, Duško Dragutinović

 

N.Jerkov, 25. decembar 2011, Zemun

2.dan

Novak Vujičić