IV zimski aikido

S E M I N A R

Saša Obradović 4.dan
Novak Jerkov 4.dan


 18 - 19. decembar 2004.
Novi Beograd

Završena je Zimska aikido škola aikido federacije Srbije koja se treću godinu zaredom održava u decembru u Hali sportova na Novom Beogradu. Seminaru je prisustvovalo 58 učesnika i to: po 23 iz klubova "Shin Ken" i "Zemun", 6 iz najmljađeg kluba u organizaciji AK "Katana", 3 iz AK "Arena", 2 iz "Daito Kan" i jedna gošća iz AK "Ikeda". Ovo nabrajanje ima jedino za cilj da nas za koju godinu podseti na podatke koji se najlakše zaborave - na broj učesnika i njihovu klupsku pripadnost. Pošto je seminar bio zamišljen da na njemu ne učestvuju deca a grip i Sveti Nikola su se te nedelje nadvili na nas - ovo je sasvim pristojan broj učesnika!.


Treninzi su održavani u blokovima po dva sata i subotu i nedelju pre podne i u popodnevnim satima u subotu. Sala je bila kao što smo i očekivali - ekstra ohlađena i da je bio avgust možda bi nam to i prijalo.

Seminar je počeo analizom Shiho nage tehnike na mnogo načina i mnogo napada od strane gospodina Jerkova, a zatim je od strane g Obradovića, akcenat stavljen na Ryote tori i Ushiro Wazu koja je rađena i narednog dana. Popodne je, između ostalog, tema bila nova kata sa štapom i Yokomen uchi napad ...

Ovim seminarom privedena je kraju jedna izuzetno uspešna godina i ostaje nam taman dovoljno vremena za pripremu godišnjeg časopisa koga treba očekivati već krajem januara 2005.

Na kraju seminara održan je i ispit za kyu pojaseve. Rezultate možete pogledati na strani sa rezultatima ispita u toku 2004.

Milan Bošković Sho dan