II zimski aikido

S E M I N A R

Saša Obradović 4.dan
Novak Jerkov 4.dan


14 - 15. decembar 2002.
Novi Beograd

Seminarom koji je održan 14. i 15.decembra 2002.god. Novak Jerkov i Saša Obradović obeležili su po svoje dve decenije bavljenja aikidoom.

 

Ovo je bio treći zimski seminar na nivou naše federacije. Kada smo mi počinjali da treniramo aikido seminari u ovom periodu godine su bili redovna praksa i njima se obeležavao 14. decembar 1883. dan rođenja O senseia Moriheja Uešibe.

Treninzi su se odvijali u Hali sportova na Novom Beogradu. Bilo je prisutno oko sedamdeset učesnika iz svih klubova članova naše federacije i imali smo za vežbnje na raspolaganju oko 170 kvadratnih metara strunjača.


Tema seminara su bile aikido tehnike - a šta drugo, i obrađene su tokom sedam jednosatnih treninga sve tehnike fiksacija i bacanja. Akcenat je stavljen, ne upuštajući se u detalje vezane za ulaske i napade, na samo izvođenje tehnika. Ovo je prvi seminar sa ovakvom koncepcijom posle dužeg vremena i odlično je prihvaćen od strane učesnika na njemu.


Opštem povoljnom utisku doprinelo je i polaganje za kyu pojaseve na koje je izašlo preko 40 kandidata članova klubova “Shin Ken”, “Daitokan” i “Zemun” koji se, na opšte zadovoljstvo svih prisutnih nisu obrukali.

Milan Bošković Sho dan