VIII letnja aikido

Š K O L A

Saša Obradović 4. dan Shidoin
Novak Jerkov 4. dan Shidoin


 3 - 9. avgust 2009.
Vrnjačka Banja

 

 

 

 

Od poslednjih stotinak seminara u proteklih osam godina prošlogodišnja i ova letnja škola u Vrnjačkoj Banji bili su najsadržajniji seminari na kojima sam prisustvovao. To zapravo i nisu bili seminari u klasičnom smislu - pre se radilo o strućnom kursu namenjenom prvenstveno instruktorima. Imali smo želju da sve najbitnije od proteklih 30 godina vežbanja štapa i mača sistematizujemo i povežemo na jednom mestu. Rezultat ovoga je 16 sati treninga na prošlom i 15 sati na ovom aikido seminaru.

Pošto se u uslovima za polaganje ispita pohađanje seminara smatra kao redovno vežbanje, a štap i mač pita već od 2.kyua - blago onima koji su na seminaru bili!

Seminaru je prisustvovalo 43 učesnika: (AK "Zemun "16, AK "Sensei" 11, AK "Yamatokan" 5), i po neko na ponekom treningu iz ostalih 4, 5 klubova.
Učesnici iz AK "Kyofu", AK "Arena", AK "Budo", AK "Daitokan" i AK "Shin Ken" ovekovečeni su na ovoj ekskluzivnoj fotografiji. O uslovima vezanim za strunjače koje je "Aikido federacija Srbije - Aikikai Srbije" dobila a zatim ustupila pojedinim klubovima u cilju razvoja aikodoa uz poneku obavezu klubova, biće reči na drugom mestu.


Uslovi za vežbanje ove godine bili su odlični. Grozno vreme za kupanje tokom većeg dela nedelje, ali idealno vreme za trening izvan sale.

Tokom seminara uručene su diplome prisutnim kandidatima sa zadnjeg ispita za dan pojas.

 

2008. Jo, Bokken, 7. letnja aikido škola  
S.Obradović 4, dan, N.Jerkov 4.dan
YouTube >

Ivan Todorović 2.dan
Katarina Obradović 2.dan
Nikola Ivanović Sho dan
 
Veseli Ni danovi, Vrnjačka Banja 2009.