V letnja aikido

Š K O L A

Saša Obradović 5. dan
Novak Jerkov 5. dan


  5 - 12. avgust 2006.
Vrnjačka Banja

Završena je "V letnja aikido škola" u Vrnjačkoj Banji. U gradu u kome nema aikido kluba i na seminaru na kome nema ispita za više pojaseve prisustvo, ovaj put 78 učesnika iz Srbije, BiH i Makedonije (prošle godine bilo je 54 učesnika, predprošle 35) prestavlja sjajan uspeh. Ovo je najposećenija letnja aikido škola do sada uopšte kod nas! U ovaj broj učesnika nisu ušli povređeni članovi, tetke, devojke, roditelji i ostali turisti kojih je bilo još dvadesetak.

Ljubitelji prirode iskoristili su lepe dane za obilazak Goča i Mitrovog polja, željni duhovne inspiracije posetili su manastir Žiču o kome je bilo više reči ovde... Ljubitelji sladoleda, kolača i piva su inspiraciju nalazili na svakom ćošku tako da je kulinarski deo seminara bio izuzetno naporan.



Što se vežbanja tiče, reč je ipak o aikido seminaru uz letovanje a ne obrnuto, ono je proteklo u sjajnoj atmosveri. Osetila se snažna želja učesnika da što više rade sa članovima drugih klubova - tako normalna a tako retka pojava! Prvi sat prepodnevnog treninga bio je posvećen štapu ili maču, drugi sat telesnim tehnikama, poslednji trening seminara, već tradicionalno, masaži.

Opisati sam sadržaj 14 sati aikidoa bilo bi nesvrsishodno - ovo treba da bude kratko i sažeto podsećanje. Ko nije bio na seminaru a zanima ga njegov sadržaj, džabe će čekati disk - letnje škole ne snimamo, ljubomorno ih čuvamo samo za sebe!