Aikido dođo "Zemun"

KSC "Pinki", Gradski park 2, Zemun - Beograd

poslednja izmena: 9. oktobar 2021.

 

2021. godina

najvažniji događaji tokom godine

 

Mihajlo Kulić
4.dan

Na ispitu za dan pojaseve održanom u subotu 24. jula 2021. u okviru "20. letnje aikido škole Aikikai Srbije" u Vrnjačkoj Banji viši pojas je, pored ostalih, dobio i Mihajlo Kulić, od tog dana je postao nosioc 4. dana.

Čestitke svim kandidatima na pokazanom znanju, naročito Mihajlu!

27. jul 2021.

 

3 ispita u Zemunu
AD "Zemun"

Tri ispita za kyu pojaseve. Jedan je bio za decu, dva za odrasle. Ispiti su odžani 26. februara 2021, 16. maja 2021. i 15. juna 2021. u Zemunu.

Pogledajte i ko je dobio više pojaseve pomenutih dana na: Dobijeni kyu i dan pojasevi 2021.

Čestitke svim kandidatima na pokazanom znanju!

15. jun 2021.

pogledajte 

 

Zimski seminar
2021. AD "Zemun"

Na ispitu za dan pojaseve održanom u nedelju 10. januara 2021. više pojaseve su, pored ostalih, dobili i sledeći kandidati članovi Zemunskog dođooa: Nevena Sretenović, Nađa Sinadinović, Mila Vuletić i Relja Jokić su položili za 2.dan, Bojan Jeftić za Sho dan.

Čestitke svim kandidatima na pokazanom znanju!

13. januar 2021.

2018 - 2020. godina

najvažniji događaji tokom ovih godina

 

Sansho I (deo) i II
kumijo 2020.

Čekajući ispite i seminar koga dugo nije bilo iskoristili smo toplu salu i veliki prostor za vežbe koje su nam tema treninga tokom velikog dela leta a koje možete pogledati u jednominutnom klipu koji se nalazi pred vama.

Nije teško prepoznati, na snimku su Nataša Sretenović 3.dan i Saša Obradović 6.dan.

17. decembar 2020.

youtube 

 

Prvi trening u
SC "Pinki" 2020.

Dana 4. oktobra 2020. održan je prvi trening u SC "Pinki" nakon 14 godina. Ponovo smo na istom mestu gde smo počeli sa treninzima pre 40 godina!

Sala koja će nam biti novi dođo ima 120 m2 i šesta je u ovom sportskom centru u kojoj ćemo vežbati. Termini su ostali slični ali su sredom, petkom i kao ranije nedeljom pre podne.

5. oktobar 2020.

pogledajte 

 

Ispit AD "Zemun"

Dana 20 avgusta 2020. održan je izuzetan ispit na kome su kandidati deca i odrasli, polagalili štap i mač. Ispit je odžan na mestu koje nam je dođo u poslednjih šest meseci provedenih izvan sale..

Više pojaseve su dobili: 3.kyu: Filip Novaković, 4.kyu: Ana Medić, Aleksa Medić, 5.kyu: Goran Matejić, 7.kyu: Andrea Medić, Milica Matejić, 11.kyu: Mihajlo Obradović i 12.kyu: Natalija Đoković. video

20. avgust 2020.

pogledajte

KSC "Pinki" 2020.

Novi dođo od početka oktobra 2020. postala je sunčana sala na drugom spratu KSC "Pinki" u centru Zemuna. Nakon 14 godina vratili smo se na mesto odakle smo i krenuli putem aikia pre više od 40 godina.

 

Izvanredni aikido treninzi na otvorenom u Zemunu

 od 17. maja 2020. 

Nakon dvomesečne pauze treninzi su se održavali na otvorenom preko puta Ambasade Japana kod hotela Jugoslavija i kad je bilo prilike na Lidu sve do kraja septembra meseca.

Vežbali smo više od 4 meseca.

10. maj 2020.

facebook


 

40 godina AD "Zemun" 1980-2020.

Počela je naša četrdeseta aikido sezona u Zemunu - 40 je godina od prvog aikido treninga našeg dođoa u SC "Pinkiju" davne 1980.

Ovaj kratki jednominutni video klip je podsećanje bar na jedan deo tih godina iza nas.

11. septembar 2019.

youtube 


 

Waka sensei u Budimpešti 2019.

Dana 15 i 16. juna 2019. održan je seminar sa Mitsuteru Uešibom u Budimpešti - prisustvovalo je i nas desetoro iz  Aikikai Srbije .

Seminar održan na 1.500 m2 strunjača, mnogo sati vežbanja i 45 kilometara šetnje po tom izuzetnom gradu za svega 2,5 dana ostali su iza nas.

29. mart 2019.

pogledajte 


 

Aikido devojke iz škole "Gavrilo Princip"

Uključenje uživo u jutarnji program TV Happy 20. novembra 2018. iz našeg dođoa.

Ovo nam je bio prvi trening od 7:30 u zemunskom dođou u kome su sestre Sretenović u svojm prvom nastupu zablistale pred kamerom.

Trajanje priloga je 3:59.

20. novembar 2018.

YouTube


OŠ "Gavrilo Princip 2018- 2020.

Novi dođo od 17. oktobra 2018. postala je velika sala OŠ "Gavrilo Princip". Posle 20 meseci provedenih u odličnom ali ipak malom prostoru u Ševinoj 23 ponovo smo bili na velikom tatamiju koji naša poveća aikido družina zaslužuje.

2017. godina

najvažniji događaji tokom godine

Ispiti na
zimskom seminaru 2017.

Prvog dana Zimskog aikido seminara 23. decembra 2017. je održan ispit za kyu pojaseve. Zemun je dobio nove 4, 3. i jedan 1. kyu.

U nedelju, dan kasnije, pored ostalih kandidata je na ispitu za dan pojaseve Vladimir Veskov položio za 3.dan.

 

23 - 24. decembar 2017.

fotografije

Ispit u Zemunu
AD "Zemun"

Deca su imala priliku da polažu pre ostalih. Nova generacija za nove aikido godine, njihove i naše!

Položili su 12.KYU: Stefan Brvar, Balša Pejović, Vukašin Dašić, Dušan Dašić, Damjan Dašić

 

14. novembar 2017.

fotografije

Jesenji seminar u
Novom Sadu

Zemunci (nedostaju na fotografiji Relja, Katarina i Zoki Sinadinović) na nikad bolje posećenom aikido seminaru i velikom ispitu u AD "Budokan".

Do aprila naredne godine ...

 

18. novembar 2017.

Japanniš 2017.
aikido i iaido

Još jedan krug oko Sunca još jedan Japanniš!

Glavna tema Bushido - put ratnika je bila prožeta kroz celu nedelju bogatu aktivnostima. Aikido i iaido seminar održan je poslednjeg dana.

 

8. oktobar 2017.

više o seminarima


Novi danovi
AD "Zemun" u Zemunu

Nakon dva meseca sa uživaocima raspusta ponovo smo zajedno na tatamiju!

Nova 37 sezona našeg aikido dođoa, meseci vežbanja i nova iskušenja su pred nama.

Fotografije sa večernjeg treninga u novoj sali.

 

7. septembar 2017.

opširnije


Novi danovi
AD "Zemun" u Vrnjačkoj Banji

Mihajlo Kulić  3. dan
Darko Novaković
Sho dan
Dušan Obradović Sho dan

 

29. jul 2017.


Ševina 23, 2017.

Prvi trening AD "Zemun" u tada novom dođou 17. januara 2017. i ekipa RT Vojvodine u gostima. O aikidou govore Katarina i Saša Obradović, u delu o taekvondou Dragan Jović i Tijana Bogdanović. Autor emisije: Sonja Slijepčević, dužina: 25 min, emitovano 15. mart 2017. Samo aikido je repriziran na RTV godinu dana nakon snimanja, 28. januara 2018!

AI

Veliko putovanje

U godinama posle velikog svetskog rata iz zemlje koja je u njemu izgubila na najstrašniji način, pojavila se borilačka veština koja je po samoj svojoj suštini bila drugačija od svih predhodnih viđenih. Danas kad uđemo u prostor u kome se vežba jednim delom "otputujemo" u Japan: hodamo bosi po tatami strunjačama, obučeni smo u kimona, koristimo drvene kopije japanskih katana - bokene i tehnike koje vežbamo imaju nazive na japanskom jeziku. Dolazeći na trening ne "otputujemo" samo 9.000 km ka istoku, vraćamo se i u vremena kada su borilačke tehnike bile deo svakodnevne obuke samuraja ali i pokušavamo da doživimo isto ono prosvetljenje kome su oni težili ceo život.

 

 

Ki

Nakon zagrevanja

Nakon zagrevanja na treningu sledi uvežbavanje tehnika, najčešće u paru, gde onaj koji tehniku izvodi to radi na partneru koji mu u tu svrhu "pozajmljuje" svoje telo. Učenje veštine pretpostavlja savladavanje uloge onoga koji baca i onoga koji biva bačen u tehnici. Da bi ovo bilo moguće mora postojati poverenje između svih koji zajedno vežbaju i koji vremenom počnu da komuniciraju novim telesnim jezikom, jezikom aikidoa. Kao učenik, učićete najbolje ako budete uspeli da se opustite i ako dopustite da vaše telo nesvesno odgovori na izazove tehnika slično kao kada ste učili da hodate ili da plivate. Kada rešite u godinama kada više niste dete da počnete sa vežbanjem opustiti se u tehnici kao oni je često doživotno iskušenje.

 

Do

Izbacite agresivnost

Ono po čemu je pored ostalog aikido jedinstven je da podsticanje agresivnosti na treningu nije ni sredstvo a ni cilj i to ga suštinski razlikuje od drugih borilačkih veština ili bilo kog sporta!
Kako se bez agresije dolazi do efikasnog borilačkog sistema koji se prvih decenija nakon što je napustio Japan širio svetom kroz efikasnu praksu mnogo više nego kroz same ideje koje je nosio - odgovor ćete morati da potražite na treningu. Ako se sa aikidoom niste sreli direktno, nema smisla posebno opisivati tehnike - pogledajte trening ili se oprobajte na njemu.

Svrha aikidoa je da ljude učini boljim kroz lično usavršavanje, ne može vam agresivnost pomoći u tome.


 

30 godina i jedan mesec 2012. god.

retko se desi da nas neki dogođaj (naročito prijatan) natera da pogledamo na svoj život kompletno unazad...

Aikido za ceo život

Aikido je jedna od retkih fizičkih aktivnosti koju možete sa zadovoljstvom upražnjavati do duboke starosti i stalno se u njemu menjati i napredovati. Po pravilu, niko nije ostao u aikidou iz razloga zbog kojih je počeo da trenira. Bolja kondicija, smanjivanje viška kilograma ili savladavanje veštine da nekom zavrnete ruku su samo sporedne koristi od praktikovanja ove veštine. Ako vas aikido zainteresuje od početka uronite u njega celim svojom bićem i iz sve snage!

Kod izbora organizacije, kluba i instruktora gde ćete vežbati morate se malo pomučiti, kao i u svemu trebaće vam dosta sreće. U slučaju da rešite da vežbate sa nama u Zemunu i u okviru Aikikaija Srbije verujemo da ćete osetiti pravi duh ove veštine i da ćete joj biti posvećeni mnogo narednih godina.

Treninge u Zemunu od 1987. godine vodi Saša Obradović 6.dan, Šidoin Aikikai Srbije i predsednik ove organizacije od osnivanja uz asistenciju Katarine Obradović 4.dan zadužene za dečiju i početničku grupu.

 

Gore

O nama

Aikido dođo "Zemun" (nekada "Pinki") postoji u Zemunu od 1980. godine. Naša aikido škola je verna temeljnim principima koji su aikido pod okriljem aikikaija decenijama krasili i jedna je od najstarijih i najuticjnijih u aikido svetu na ovim prostorima u minulim decenijama.

Termini treninga
O dođou (klubu)
Yudanshe (majstori)
Članovi danas

Aikikai Srbije

Aikido dođo "Zemun" je osnivač a time i od 2001. član Aikikaija Srbije.

Novosti
kod nas i u svetu

Ispiti za dan i kyu pojaseve
u tekućoj godini

Seminari - predstojeći u ovoj godini
aikido seminari Aikikai Srbije

Dan promocije - FOTO
uručenje dan diploma Judanšama

Aikido Wold Headquarters

Aikikai Srbije je punopravni član AIKIKAI FONDATION - Aikido World Headquartersa ili kraće Aikikai Hombu dođo organizacije.

Od ove organizacije nakon u spešnog ispita za dan dobijate diplome sa potpisom Moriteru Uešibe i Yudansha card, međunarodni aikido pasoš.

 Aikido World Headquarters
    zvanični web sajt organizacije

 Pregled strana o aikido dođoima
    koji imaju prezentacije u okviru sajta

   Kontakt

 • Telefon:
  069 125.10.71
 • Email:
  zemun@aiki.rs
 • Adresa:
 • KSC "Pinki"
  Gradski park 2,
  11080 Zemun