Seminar u Nišu

AD "Sensei" AD "Ikeda"
Niš, 28 - 29. januar 2005. Saša Obradović 4.dan

KROZ SNEG I SMETOVE SNEŽNE...

Saša Obradović se ipak probio do Niša da bi u sali OŠ’’Car Konstantin’’ 28. i 29. januara 2005. god. vodio najmasovniji aikido seminar ikad održan u Nišu, na njemu je prisustvovalo oko 80 učesnika iz 5 klubova.Organizatori su bili AK ’’SENSEI’’ i AK’’IKEDA’’ iz Niša, uz učešće klubova ’’IKEDA II’’ iz Doljevca, ’’IKEDA III’’ iz Oblačine i ’’TEN SHINA’’ iz Pirota koji su uprkos snegu i slabo prohodnim putevima ipak stigli da vezbaju sa nama.

Prijatna atmosfera, raspoloženi vežbači, srdačni domaćini i znatiželjna publika brzo su ugrejali našeg senseija Sašu.

Akcenat je stavljen na tehnike i to počevši od onih uobičajnih za zagrevanje ka sve složenijim i interesantnijim. Usledile su tehnnike mačem i odbrana od noža. Po broju tehnika, načinu prezentovanja, dinamici rada i iscrpnim instrukcijama pri vežbanju bio je ovo jedan od najjačih seminara održanih u Nišu.

Nakon drugog dana seminara održano je i polaganje na kome su polagači da li sve od sebe da pokažu šta su naučili, a rezultat toga je novih 76 pojaseva za koje su naši klubovi postali bogatiji.

U pauzi seminara kao i po zavrsetku polaganja sokovi, kolači i pecivo su nam jako prijali, na tome zahvaljujemo našim sponzorima - Pivari Niš, poslastičarama Turist i Kalča i pekari MBN. Gospodin Miloradović je samoinicijativno doneo još sokova na čemu mu posebno zahvaljujemo, a restoran ELIT i GURMAN su svojom odličnom hranom i prijatnom atmosferom upotpunili boravak u Nišu našem senseju Saši.

Budno oko kamere zabelezilo je ceo dogadjaj, a disk očekujemo uskoro. Ovaj seminar je po svojoj masovnosti, organizaciji i kvalitetu samo prvi stepenik ka vrhu ka kome se aikido sa juga Srbije uspešno penje!