Seminar u Nišu

AD "Ikeda"
Niš, 25 - 26. jun 2005. Saša Obradović 4. dan i Novak Jerkov 4.dan

 

S obzirom da je ˝Bijelo dugme˝ ranije rezervisalo termin, tradicionalni Vidovdanski seminar u Nišu je održan dva dana ranije. Predivno vreme je pratilo vikend spektakl za preko 80 vežbača iz klubova ˝TenShin˝, ˝Sensei˝, ˝ShinKen˝ i ˝IKEDA Group˝.

 

U gostima su nam ovoga puta bila dvojica instruktora, Novak Jerkov 4. dan i Saša Obradović 4. dan, koji su u sali za vežbanje AK ˝IKEDA˝, ali i van nje, sve vreme držali pažnju radoznalih učesnika i brojne publike. Radilo se paralelno i sa decom i sa odraslima, kombinujući objekat i dvorište ispred njega. Tehnike štapa i mača su obrađivane napolju, jer je jedino dvorište škole bilo adekvatno da se svi komotno osećaju. Uprkos svim pogodnostima, bilo je i lakše ranjenih...

 

O strunjačama je više apsurdno govoriti kako se radilo na 200kvm, pošto ih sada već u svojim klubovima imamo u izobilju izobilja. Nikad jači sa tatamijem i nikad jači sa digitalnom tehnikom. Da li je 2GB slika dovoljno da se dočara atmosfera, neka prosude oni koji ne padnu od iscrpljenosti prilikom gledanja.

Posle dvočasovnog polaganja, kada je novo zvanje dobilo 64 polagača, ispitivači su u prijatnom društvu, uz ručak, finalizovali tradiconalno druženje u mesecu junu i pravili dogovor za "IV Letnju aikido školu" , koja će se održati već kroz mesec dana u Vrnjačkoj Banji.